Canada, here we come!

Het is zover! Of toch nog niet helemaal, want in juni gaan we een ganse maand het Westen van Canada onveilig maken met ons drietjes. Jawel, uiteindelijk toch met drie + al redelijk snel na de geboorte van Floris, die in juni ongeveer 1,5 jaar zal zijn.

Golven Center Parcs

Het was even twijfelen tussen de golven van Center Parcs en Canada. Moeilijke keuze!

Voor de geboorte van Floris deden we nog snel (nu ja, tien dagen…) een citytrip New York -Washington DC. Want ja, na de geboorte gingen we de eerste jaren alleen nog maar de golven van Center Parcs zien of ‘slechts’ de lavendelvelden voor de abdij van Sénanque. Waar trouwens niets mis mee is, vooral niet met de fantastische golven van Center Parcs.

En toch… plots lag ik daar een paar maand geleden in de jacuzzi van dit hotel (zeer grote aanrader overigens!) in Durbuy, te genieten. Verdere details bespaar ik jullie, maar bottom line is dat ik erna Mieke toch kon overtuigen opnieuw een verre reis te plannen.

Er zijn natuurlijk veel bezwaren in te brengen tegen zo’n verre reis met een 1,5 jarige pleures en vooral veel onzekerheden: hoe zal de vlucht verlopen, wat met zijn voeding, kan hij tegen dan al lopen, heeft elk hotel een babybedje, zal hij dat wel leuk vinden, zal het niet te veel kosten? En tal van andere muizenissen. Maar we willen het er toch op wagen. Uiteindelijk zit je ook 12 uur in de auto onderweg naar het Zuiden van La Douce France. Nu zitten we ‘gewoon’ 9 uur op het vliegtuig… Het kan geweldig meevallen, of geweldig tegenvallen. En sinds onze big trip naar het Westen van de VS, zijn we ons hart verloren aan de overweldigende natuur over de Grote Plas. Worth the shot dus!

Ayers Rock

En zeggen dat we bijna in Australië zaten…

Terug naar Durbuy nu… Ambitieus als we – of was het alleen ik 😉 – waren, lag meteen dé grote droomreis op tafel: Australië. Ik ben ondertussen een ware Aussie expert geworden, dankzij het uitpluizen van alle mogelijke reisgidsen (vroeg of laat kunnen we die toch gebruiken) en ons bezoek bij Aussie Tours. Maar dat was misschien een beetje overmoedig, dus die piste schoven we uiteindelijk na lang overwegen van tafel.

Piste 2 was Zuid-Afrika, maar dat pad hebben we niet al te lang bewandeld. Na de desillusie van Australië, vooral financieel voorlopig geen spek voor onze bek, dachten we opnieuw aan onze safe haven: een road trip langs de kust van Kroatië. Ook in dat land ben ik ondertussen een halve expert, want dit werd ook behoorlijk concreet. Tot Canada uit het niets opdook 🙂

Eerst lag het Oosten op tafel, wat ook een mooie streek is met toppers als Toronto, Quebec en Montreal. Maar het Westen spreekt ons nog veel meer aan, met als hoogtepunt Vancouver en de Rockies. Ook financieel klopte het plaatje: perfecte prijs-kwaliteit verhouding. Eveneens niet té avontuurlijk voor Floris, genoeg westerse ‘beschaving’ en toch overweldigende natuurlandschappen.

De komende weken/maanden houden we jullie op de hoogte van onze big trio road trip. Want het vergt toch wat planning, een reis met een kleine sloeber. Maar dat hebben we er graag voor over, quality time boven alles! Daarnaast zullen we deze blog gebruiken voor alle toekomstige reizen die we ondernemen. We kunnen nu eenmaal niet zonder 🙂
Stay tuned!

Advertentie

4 gedachten over “Canada, here we come!

  1. Zelf wachten we tot onze dochter drieënhalf is dus ben benieuwd hoe het jullie gaat bevallen in Canada met een kleintje. In 2016 gaan wij iniedergeval ook naar het westen van Canada.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s