Dag 2: buggy VS fiets

Broes speaking! Het is hier nu 4u43 en jawel, ik ben al wakker :). We zitten ook al in bed van kwart voor negen, dus dat kan er ook mee te maken hebben. Gisteren (maandag dus) hebben we het centrum van het mooie Vancouver verkend. Te voet, met de buggy deze keer en F is de ganse dag zeer flink geweest. Blijkbaar vindt hij dat dus leuker dan fietsen.

We zijn gestart aan de jachthaven, dicht bij Stanley Park en zo zijn we het ganse wandelpad langs het water gegaan. Langs de watervliegtuigen, het Convention Center (met leuke ligbanken), een Disney cruiseboot en Canada Place. Dat laatste ziet er van ver fantastisch uit en is een icoon, maar eens je er bent valt het een beetje tegen. Misschien ook omdat de Disney boot het zicht versperde.

Ondertussen waren we op zoek naar een nieuwe memory card voor de camera, want we konden geen foto’s meer nemen of bekijken. Het zal afwachten worden of we de foto’s van dag 1 kunnen recupereren. Maar soit, op naar Gastown dan, het oudere gedeelte van de stad. Oud is wel relatief, want tal van designzaken hebben zich in deze wijk gevestigd, wat de buurt een aangenaam karakter bezorgt.

We wandelden tot aan de tenten van Cirque du Soleil en sloegen Robson Street in, dé winkelstraat van Vancouver. Hier zit je in een New York sfeertje: lots of shops, traffic, maar ook veel honden en dat vindt Floris steeds zeer plezant. Lunchen deden we bij Bellagio’s op Robson Square. Lekker gegeten, maar opnieuw waren de porties immens. Of eten wij Europeanen veel minder?

Aangezien ons hotel in Robson Street ligt, gingen we een middagdutje doen. Daarna gingen we een ijsje eten in het Gelarmony Gelato Cafe (merci Trotter) en wandelden we nog eens langs het water van English Bay Beach met het fantastische speelplein. Eten haalden we bij Wholefoods Market: een leuke winkel waar je zelf een box vol groentjes met dressing kan samenstellen.

Day 2 facts:
– de buggy formule werkt nog steeds
– nog steeds mooi weer: 24 graden
– ik voel spieren waarvan ik niet wist dat ze bestonden (dankzij de fietstocht met die kar achter me)
– Vancouver is effectief 1 van de meest leefbare steden ter wereld, al komt San Francisco ook aardig in de buurt
– vanaf nu kunnen we opnieuw foto’s nemen en misschien ook posten

Straks halen we de auto op en start de échte road trip, op naar Vancouver Island!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s