Dag 5/6: a room with a view in Tofino

Hoi, Broes hier nog eens!
We konden de voorbije dagen niet op internet, dus komen hier ineens 2 blogposts.

Een paar dagen terug vertrokken we dus uit Victoria, om via Port Alberni naar Tofino te rijden. Een lange rit van ongeveer vijf uur, maar echt wel de moeite waard. Vanaf Port Alberni rijd je de bergen in met als logisch gevolg mooie panorama’s, vaak ook met watervallen of lakes. Op het einde verandert het landschap en lonkt de Pacific Ocean. Paradijselijke stranden, maar ook met het Pacific Rim National Park.

Eens aangekomen in Tofino checkten we in bij het Ocean Village Beach Resort. En dat heeft zijn naam zeker niet gestolen, want het ligt op Mackenzie Beach. Vooraf had ik een lower cabin gevraagd met zicht op zee en dat was ook het geval. Na een uurtje leverde dat al meteen iets op: de buren wezen naar de zee en daar passeerden 2 humpback whales. Kippenvel! Daarna trokken we naar het centrum en hielden we een bbq. Mieke vond het ’s avonds te koud voor een wandeling op het strand, maar ik kon me niet bedwingen. En het werd een prachtige zonsondergang 🙂

De dag erna trokken we het regenwoud in voor een makkelijke hike van 1 km, meteen een eerste test met Floris in de draagzak. In tegenstelling tot de fietstocht in Vancouver, viel dit zeer goed mee. Prachtig regenwoud ook! De rest van de dag cruisden we langs de kust tot in Ucluelet en checkten we enkele verlaten stranden.

Wat nu al opvalt: Canada is net als de VS superstrak georganiseerd. Zo weten we per trail perfect of het kan gedaan worden met de buggy. Ook is men in het verkeer zeer hoffelijk. Snelheden worden gerespecteerd en als je wil oversteken, stopt men meteen. Op een kruispunt moet meestal iedereen stoppen en dan mag diegene die eerst stopte opnieuw starten. Zie ik in België niet meteen gebeuren. Foto’s opladen via de WordPress app is een gans gedoe, dus komen die op Facebook!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s