Nanaimo, Whistler & Wells Gray Provincial Park

Broes opnieuw, met Mieke op de achtergrond! Opnieuw snelsnel een verslag posten want we zitten ondertussen in de Rockies (Jasper) en dat betekent Rockies WIFI. Kort vertaald: het werkt niet, dus old school wachten tot die ene pc vrij is en dan niet nerveus worden omdat de snelheid zeer traag is 🙂
Het wordt deze keer dus ook een kort verslag. Toen we vertrokken uit Nanaimo (Terrace View) had de gastvrouw een lekker ontbijt voorzien en ook de hond Daisy kwam nog eens langs : Floris in extase dus. Erna namen we de ferry naar Horshoe Bay om via de Sea to Sky Highway in Whistler te arriveren. Die highway is trouwens een echte aanrader met mooie panorama’s en watervallen onderweg. Whistler welf had een gezellig centrum, al is het meer iets voor waaghalzen want in de zomer kan je er spectaculair mountainbiken.

De dag daarna vertrokken we dan naar Wells Gray Provincial Park en dat was een zeer lange route, maar opnieuw mooi. We sliepen midden in de bossen, in een verlaten cabin. De eigenaars hebben we niet gezien, de cabin was open en er lag een briefje voor ons. Voor het avondeten reden we even het park binnen en het is echt een paradijs voor watervalliefhebbers. Zeer spectaculair en in alle vormen + er is weinig volk. Daardoor zagen we dan ook snel een black bear. Blijft altijd een zeer aangename ontmoeting! Erna gingen we bbq’en in de Wells Gray Ranch.

De dag daarna trokken we eindelijk naar de Rockies! En ondertussen hebben we al een zwarte beer van dichtbij gezien + black bear spray gekocht want Mieke vertrouwt het toch niet zo. Een uitgebreider verslag van dag 1 volgt later nog, maar we logeren opnieuw in een leuke cabin vlak bij Patricia Lake. Overigens in een zone die afgesloten is voor hikes omdat er een agressieve grizzly zit. Maar we blijven daar vooral rustig onder 😉
Het weer hier: laat ons zeggen dat Vancouver Island op dat vlak veel beter was, maar het kan elk moment omslaan. Overmorgen trekken we dan naar De Athabasca Glestjer.

Vele groetjes van ons drie!

Advertentie

Een gedachte over “Nanaimo, Whistler & Wells Gray Provincial Park

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s