Jasper NP, Columbia Icefield en Lake Louise

Mieke hier! Op vrijdag hebben we de Maligne Canyon & Lake bezocht. ’s Morgens in de Canyon hebben we de moderate wandeling genomen en die viel heel goed mee. Floris zit heel graag in de draagzak.
Maligne lake was nog wat verderop. We konden er in principe een boottocht nemen, maar door het slechte weer en de dure prijs hebben we dit dan toch maar niet gedaan. In plaats daarvan hebben we na de grote bui nog een heel eind langs het water gewandeld.
Toen we terugkeerden van Maligne Lake hebben we een beer van heel dichtbij kunnen zien en filmen. Het filmpje volgt zeker nog!
Terug bij de cabin, waar de zon al terug kwam piepen, ben ik nog met Floris naar het speeltuintje gegaan.
Rond een uur of zeven gingen we eten bij Jasper pizza.
Vrijdagavond kon Floris niet slapen dus om 22 uur nog toertje met auto gedaan. Toen hebben we heel rendieren gezien. Zeker een aanrader om ‘ ’s avonds laat nog een toertje te doen met de auto.

Zaterdagochtend zetten we koers naar Mount Edith Cavell. Leuke weg er naartoe! Spectaculaire gletsjer en flinke wandeling naar viewpoint gedaan. Het weer viel reuze mee. De zon deed deugd. We hebben daar dan ook over de middag geluncht met broodje van de bakkerij. In de namiddag hebben we de Athabasca Falls bezocht. Deze zagen er heel erg bruin uit, maar ook heel indrukwekkend. Bij de terugkeer terug een heel mooi rendier gespot.
In de late namiddag hebben we nog wat tijd bij de internetkiosk & speeltuin doorgebracht. We sloten de dag af met lekker eten bij Brewing & Co. Broes was wel wat ontgoocheld want hij bestelde een cheddar & bacon burger, maar er was geen bacon te bespeuren.

Zondagochtend vertrokken we uit Jasper. We gingen ons ontbijt deze keer halen bij de Bear Paw bakery, waar ze heel lekkere chocoladecroissants (en kaascroissants, waar halen ze het) verkochten. Het weer zat ons tijdens de rit naar Columbia Icefields niet echt mee. Maar we hadden weer eens geluk toen we onderweg, tussen de buien door, nog een heel mooie (en de eerste lange: 5,2 km) wandeling konden maken bij de Sunwapta Falls.
We zetten onze tocht nadien in de mist/regen verder en bij het arriveren bij het Columbia Icefield center & hotel, kochten we onze tickets voor de glacier Skywalk, Adventure & Banff Gondola.
We reserveerden plaatsen voor deze ochtend voor de Glacier Adventure. De Skywalk bezochten we gisterennamiddag nog. De Skywalk is een hangende metalen & glazen constructie boven de athabasca vallei/Canyon.
Wij vonden deze attractie wel ok, maar misschien wat overroepen.
Gisterenavond aten we dan in het hotel. Het eten was goed, maar wel wat prijzig. Geen wonder aangezien dit het enige hotel is, zo dicht bij de gletsjer.

Deze morgen toen we de gordijnen op de kamer opentrokken, viel onze mond open van verbazing, want we zagen dat het sneeuwde.
Nu ja, koud (onder de 10 graden) was het de dag voordien ook al geweest.
Om 9u30 vertrokken we met de bus & nadien met de ice explorer (een bus met ongelofelijk hoge & dikke banden) naar de gletsjer. Het was een speciale rit zo hoog in de bergen. Het was verrassend genoeg vrij warm boven op de gletsjer. We kregen voldoende de tijd om foto’s/filmpjes te maken en van het magnifieke uitzicht te genieten.
Terug in de Vallei trokken we richting Lake Louise. We kregen terug heel wat regen te verwerken. We beginnen nu toch wat uitgekeken te geraken op dit hondenweer. Onze dag werd wel nog opgevrolijkt door een bezoek/wandeling aan Peyto Lake & Morraine lake. Ons verblijf voor de komende 2 dagen valt weer heel goed mee. Dat is aangenaam als het weer wat minder is. En morgen gaan we vanuit Canada natuurlijk supporteren voor ons rode Duivels. Tot schrijfs!

Advertentie

Een gedachte over “Jasper NP, Columbia Icefield en Lake Louise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s