Lake Louise

Hoi, Broes nog eens! Ondertussen zitten we al in Banff en al over de helft van de reis, nog slechts 9 dagen…

Op dag 2 in Lake Louise stond de ochtend in het teken van de Rode Duivels. Gelukkig zonden ze de match uit op de gebruikelijke zender. Ze boften bij aanvang enorm op onze ploeg, want “Every world cup has its golden generation and this time it’s Belgium”. Wat ook grappig is: als ze in de studio tegen elkaar praten, kijken ze tussendoor recht naar de camera, bij ons totaal anders dus. Maar soit: ook wij beleefden een frustrerende eerste helft, ook al omdat we speciaal daarvoor dus binnen zaten terwijl het eindelijk eens niet regende. Maar dankzij de betere 2e helft, konden we toch met een gerust gemoed terug naar buiten.

Klaar voor dé grote wandeling van onze trip: op naar het afgelegen Lake Agnes, met bijhorend tea house. Een moderate wandeling van 3,8 km met hoogteverschil van 365 meter. En het was verdomd lastig, vooral tot aan het eerste tussenpunt: Mirror Lake. Vaak zeer steil en ook de sneeuw en ijsplekken maakten het er niet makkelijker op. Resultaat, met nog 800 meter te gaan: mijn t-shirt, trui tot zelfs jas doorweekt van het zweet. Bijna gingen we niet verder dan Mirror Lake.

Na een praatje met andere Vlamingen herwonnen we echter onze moed en trokken we verder voor nog eens 800 meter. Daar lag echter veel sneeuw en ijs, wat het nog technischer maakte. En toen dook plots het tea house en het meer op! Echt wel de moeite, ook al was een groot deel nog niet ontdooid. Iets gedronken en apple crumble gegeten en daarna terug naar beneden gewandeld. Vertrokken om half 1 en terug kwart voor 4. Moe, maar trots dat dit gelukt was met Floris. Een highlight op deze trip! Ondertussen was de zon ook weer van de partij, waardoor Lake Louise er nog mooier uitzag. ’s Avonds zijn we iets eenvoudigs gaan eten in de pub van het Post Hotel.

Vandaag eerste dag Banff achter de rug, meer daarover in een volgend bericht. Maar het is eindelijk opnieuw mooi weer! Wildlife report: vooral eekhoorns, we hebben de indruk dat het hier te toeristisch is om veel te zien. Ook al was de ganse area rond het hotel afgesloten voor hikes door grizzly’s, niets gezien hoor 🙂

Veel groetjes van ons drie, tot schrijfs!

Advertentie

Een gedachte over “Lake Louise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s