Cranbrook-Nelson

Voor we naar Cranbrook vertrokken, hebben we nog de Loop naar Lake Minewanka gedaan en onderweg nog wat hertjes gezien. Het weer was heel mooi die ochtend. Om naar Cranbrook te rijden passeer je door Kootenay NP. Dit is na de Rockies, misschien een iets minder imposant park, maar toch echt de moeite.
Toen we een zijweg namen (Settler’s road) zagen we warempel 2 babygrizzly’s de weg overhuppelen. Hun mama zat aan de kant met grote ogen alles in de gaten te houden.
Vlak bij Cranbrook bezochten we nog Fort Steele. Een heritage dorpje in western stijl met alles erop en eraan. Een grappig detail: deze regio die in British Columbia gelegen is, behoort wel nog tot de Alberta tijdzone. Dit zorgde ervoor dar we Fort Steele in recordtempo (40 minuten)hebben bezocht tot onze grote spijt.
Cranbrook is een doorrrijdstadje Amerikaanse stijl.
S’avonds aten we bij Allegra, een mediterraans restaurant, dat ook door tripadvisor wordt aanbevolen. Een echte aanrader.

Na het verlaten van Cranbrook, hebben we Kootenay Lake gevolgd en de gratis ferry genomen in Kootenay Bay. Dit duurde een 35 tal minuten en was een leuk tochtje. Nadien was het niet zo ver meer naar Nelson. Toen we het stadje aan de rivier naderden wees de thermometer zo al 24 graden aan.
De eigenaars van de B&B, waren nog niet aanwezig bij onze aankomst, dus gingen we nog een toertje doen in de winkelstraten en langs de haven. Teruggekomen bij de B&B, trouwens een leuk adresje (mooie kamers, Leuke uitbaters, terrasjes vooraan & achteraan het huis,…), fristen we ons op en herbekeken we de wedstrijd van de rode duivels.
’s Avonds gingen we bij Tapasbar Sage eten.

Vandaag hebben we eerst heel lekker ontbeten in de B&B. Nadien zetten we koers naar het strand & park met speeltuin. Een voltreffer voor Floris. In de namiddag begon het jammer genoeg wat te regenen en besloten we een bumpy ride (geen asfalteerde weg met veel putten, stenen, smalle doorgangen, …) te nemen naar het Kookanee glacier park hier vlakbij. Dit leverde ons een mooi uitzicht en mooier weer op.

Morgen naar Osoyoos en daarna terug naar Vancouver!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s