Dag 1: Vancouver verkennen per fiets!

Mieke speaking!
Deze morgen, na een redelijke nacht (Floris heeft nog last van de jetlag), voor dag en dauw opgestaan om fietsen te huren next door. De bike rental-uitbater was precies ook nog niet goed wakker:), maar gaf ons toch al 10% korting op 2 fietsen en een fietskart voor Floris. We zagen het helemaal zitten. Het plan was om Stanley park, de groene long van Vancouver, te verkennen. We waren ervan overtuigd dat Floris de rit in de kart heel leuk zou vinden, maar jammer genoeg dacht hij daar anders over. Daardoor fietsen we redelijk snel door Stanley Park. Wat een beetje jammer is, want het is echt wel de moeite. Het zicht vanop de seawall is langs alle kanten prachtig, zeker op een zonnige dag als vandaag (25 graden).

Na de middag, we hadden ondertussen al een heerlijke burger gegeten, ging het een pak beter. We passeerden bij 2 speeltuinen en Floris kon zich uitleven op de schommel en de glijbaan. Uiteindelijk hebben we nog een groot deel van de westelijke kant van het centrum gereden, langs English Bay Beach, Second Beach en nog enkele andere parken. Een zeer leuke fietstocht! Supergoed georganiseerd ook, met bike lanes die gescheiden zijn van walk lanes.

’s Avonds gingen we niet ver van het hotel Italiaans, hoe kan het ook anders met zo’n pasta lovers als wij, eten. Floris sliep de ganse tijd, superhandig dus. Zeer lekker gegeten trouwens in de Ciao Bella in Denman Street, alleen waren de porties nogal groot dus toch maar een doggy bag gevraagd. We gingen vrij vroeg slapen, want we wilden goed wakker zijn om de dag nadien Vancouver Gastown (oude gedeelte van de stad), Chinatown en het stadscentrum te doen.
Maar daar lees je meer over in ons volgende verslag.

Één aangename vaststelling wel al na amper 2.5 dagen: de mensen zijn hier supervriendelijk!

Vele groetjes van ons drie!

Advertentie

Een gedachte over “Dag 1: Vancouver verkennen per fiets!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s