Dag 3 & 4: Orca’s, Tea & geitjes in Victoria

Mieke speaking
Dag iedereen! Gisteren verlieten we met spijt in ons hart Vancouver, maar we keren gelukkig op het einde van de reis nog terug:)
Eerst gingen we de huurwagen halen bij Hertz. We vonden helaas geen gps in de auto, maar geen paniek we lossen dit wel op met de kaart & iPad.
Het voor de tweede keer rijden met een automatische auto viel een pak beter mee dan in LA. We zetten koers naar Vancouver Island via de ferry.
Dit leverde ons een heel mooie boottocht op.

Aangekomen in Victoria, losten we onze auto af aan het hotel, dat trouwens terug een voltreffer was, om nadien het centrum te verkennen. We wandelden langs het fairmont hotel ‘the empress’, het parlement en tal van leuke winkeltjes. Er hing een heel leuke sfeer. ’s Avonds gingen we pizza eten bij Famoso. Toen we terug naar het hotel gingen, was de zon aan het ondergaan. Een goeie afsluiter voor een plezante dag.

Vandaag, na een rustige nacht, hadden we maar 1 doel: Orca’s spotten!
Geen sinecure in juni. Maar eerst begonnen we de dag goed bij jamie’s met pancakes & omeletten. Ook Floris smulde van zijn French toast.
In de voormiddag trokken we naar beacon park en dat was een voltreffer, want in het park ligt er een children’s farm.
Floris leefde zich uit met geitjes aaien, eekhoorntjes volgen en varkens aanstaren. Daarna trokken we naar Fisherman’s wharf, waar we genoten van superlekkere zalm taco’s & tonijn broodjes.

Maar goed we wilden Orca’s zien en dit kon gelukkig door het winnen van een wedstrijd op de website van Orca spirit Adventures. Het was een leuke tocht, maar soms wat frisjes. Constant speurde men de zee af naar iets van walvissen, maar niets te zien… Het leek dus op een ontgoocheling uit te draaien. Maar toen we bijna gingen terugkeren, kwamen we plots ogen te kort. Killer whales! En niet 1, maar verschillende, minuten lang. Foto’s nemen was wel moeilijk, maar we hebben ze wel gezien. Iets wat we dus alvast van de Bucket list mogen schrappen.

Morgen trekken we naar Tofino, een rit van 4.5 uur.

Vele groetjes van ons drietjes

Advertentie

3 gedachten over “Dag 3 & 4: Orca’s, Tea & geitjes in Victoria

  1. Dat moet lukken: gisteren ook een orka gezien, evenmin gefotografeerd. Man van minstens 150 kilogram, bibliotheek Roeselare!
    Geef ons dolfijntje Floris een (niet zooo) dikke X !,

  2. Broes & Co jullie weten niet wat jullie missen!
    Gisteren onze fijne collega opgesloten in de wagen met Benny Scott op de ring van Brussel! Hij is mentaal door het lint gegaan…
    enfin jullie missen dus helemaal niks!
    leuk dat we jullie avonturen kunnen volgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s