Banff

Voor we uit Lake Louise vertrokken gingen we, aangezien het heel mooi weer was die ochtend, nog 1 keer naar Moraine Lake. Toen we vertrokken vanuit Lake Louise namen we de alternatieve route (1A), de Bow Valley Parkway. Dit is een mooie baan tussen Lake Louise en Banff met verschillende hikepaden, picknickplaatsen en mooie vergezichten. We stopten bij een aantal om foto’s te nemen en te eten.

In Banff aangekomen staken we ons licht op bij het visitor center. Nadien zetten we koers naar de Gondola, aangezien we daarvoor tickets gekocht hadden in het Columbia Icefield Center. En dat is echt wel de moeite, mooi zicht over Banff en alle andere bergen in de buurt! Als je wil, kan je ook nog via trappen naar een andere bergtop, maar dat zagen we niet zitten met Floris en de spierpijn na de Lake Agnes trail.

Daarna checkten we in bij ons hotel, Tunnel Mountain Resort. Opnieuw goed hotel, met aparte living zodat wij ook even apart kunnen zitten terwijl Floris slaapt. Na het inchecken, gingen we het centrum wat verkennen. Leuk en druk centrum, toeristischer dan Jasper ook. Wat niet per se een nadeel hoeft te zijn: veel winkeltjes, waardoor er toch redelijk veel te doen is. Voor het avondeten gingen we naar Trattoria Giorgio, in de hoofdstraat. En dat is een geweldige aanrader, mocht je ooit ook naar Banff gaan.

Vandaag gingen we naar Johnston Canyon, op de Bow Valley Parkway om de lower Falls te zien. Is normaal gezien een makkelijke hike, maar valt toch niet te onderschatten. Best de moeite, maar als je al wat watervallen gezien hebt, is het nu ook weer niet zo speciaal. In de namiddag deden we de scenic drive langs de Vermillion Lakes. Mooi, maar met de fiets waarschijnlijk nog plezanter. Ook reden we even de berg op waar het skiresort ligt. Daar zagen we een ganse kudde berggeiten, eindelijk wat wildlife in Banff dus! Zojuist gingen we iets eten bij the old spaghetti factory: goedkoop, maar slechte bediening. Nu proberen we Floris in slaap te krijgen…

Vele groetjes en tot schrijfs!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s